Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
singy Gost
|
Poslao: Četvrtak, 11.11.2010 00:39 Naslov: sta znaci IQ>156 |
|
|
Naime, u rezultatima koji su mi stigli postom pise
" .... sto predstavlja IQ>=156 po Katelovoj skali....."
Zasto vece ili jednako? zasto ne tacno toliko?
Da li to znaci da test nije precizan?
Hvala na odgovoru |
|
Nazad na vrh |
|
 |
milicam
Na boardu od: 20 Dec 2005 Poruke: 5917
|
Poslao: Četvrtak, 11.11.2010 14:21 Naslov: |
|
|
kako je odgovor relativno kompleksan a da vas ne bih upućivala da odgovor tražite od našeg ovlašćenog psihologa, to sam pitanje prosledila našim psiholozima pa ću njihov odgovor okačiti čim ga dobijem. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
milicam
|
Poslao: Ponedeljak, 15.11.2010 03:28 Naslov: |
|
|
:: | Testovi kojima se Mensa služi ne mogu precizno i pouzdano da izračunaju jako visoke IQ vrednosti (preko 156 po Katelovoj skali) i iz tog razloga nekim kandidatima nije poslat rezultat sa preciznom brojkom, već sa informacijom ≥156. Na našem govornom i kulturnom području ne postoji test koji može precizno i pouzdano da izračuna te visoke vrednosti jer se sa veoma visokom inteligencijom menja i način njenog ispoljavanja koji je nemoguće precizno utvrditi, pa pouzdanost rezultata obavezno drastično opada, a i validnost celog takvog testa je pod velikim znakom pitanja.
Pozdrav
Fedor Munižaba |
|
|
Nazad na vrh |
|
 |
slbl Gost
|
Poslao: Nedelja, 19.06.2011 17:12 Naslov: iq >= 156 |
|
|
Dobio sam rezultate testa i pise mi da imam iq veci ili jednak sa 156, zanima me gde bih mogao da se testiram za tacan iq, i da li bi se ti testovi racunali na principu da "bodovi" odmah krecu od 156, ili bi na tom testu mogao imati iq=150 naprimer? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
milicam
|
Poslao: Sreda, 22.06.2011 15:10 Naslov: |
|
|
Ne znam gde je moguce testiranje radi preciznog odredjivanja IQ-a kandidata koji je na testiranju u organizaciji Mense postigao rezultat iq>=156.
Ne verujem da bodovi "krecu" od 156 a skoro je sigurno da je moguce da na tom testu konacni rezultat bude iq=150. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
le me Gost
|
Poslao: Petak, 23.12.2011 17:41 Naslov: 156+ |
|
|
zanima me da li u srbiji može da se radi test koji mjeri IQ visočiji od 156? hvala. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
milicam
|
Poslao: Petak, 23.12.2011 19:28 Naslov: |
|
|
:: | ... Na našem govornom i kulturnom području ne postoji test koji može precizno i pouzdano da izračuna te visoke vrednosti jer se sa veoma visokom inteligencijom menja i način njenog ispoljavanja koji je nemoguće precizno utvrditi, pa pouzdanost rezultata obavezno drastično opada, a i validnost celog takvog testa je pod velikim znakom pitanja.
Pozdrav
Fedor Munižaba |
|
|
Nazad na vrh |
|
 |
|